Pia Hrovat, dr. dent. med.
Svojo pot sem po končani osnovni šoli nadaljevala na Gimnaziji Bežigrad. Po štirih letih odličnega uspeha in mature z odliko sem se vpisala na Medicinsko fakulteto v Ljubljani, smer dentalna medicina, kjer sem leta 2018 tudi diplomirala. V času študija sem bila zelo aktivna kot predstavnica letnika ter članica senata in akademskega zbora. Izbrali so me tudi za predsednico Društva študentov dentalne medicine Slovenije, ki sem ga zastopala na kongresih po vsem svetu. Poleg tega sem opravljala tudi funkcijo predstavnice slovenskih študentov v mednarodnem združenju IADS. Na kongresih na Tajskem, Slovaškem in Poljskem sem zastopala slovenske študente. Poleti leta 2018 sem bila članica prostovoljne odprave na Jamajko, kjer smo prebivalcem nudili zobozdravstvene usluge, ki si jih sicer ne morejo privoščiti oziroma jim niso dostopne. To je bila zame ena izmed najboljših kariernih izkušenj doslej. Svoje znanje sem v letu 2018 nadgrajevala tudi kot članica izmenjave študentov v Združenih državah Amerike na Virgina Commonwealth University v Richmondu.
 
Že kot študentka sem bila željna novega znanja, vedno me je zanimalo še nekaj več. Od nekdaj sem želela k obravnavi pacientov pristopati celostno. Na podlagi tega sem se pod okriljem Društva za medicinsko hipnozo Slovenije in prof. Pajntarja že od četrtega letnika dalje izobraževala na področju medicinske hipnoze. Marca leta 2018 sem izobraževanje uspešno zaključila in pridobila naziv terapevtka medicinske hipnoze.
Po končani diplomi sem se odločila, da svoje znanje obogatim z dodatnim izobraževanjem o hormonih in anti-age medicini. V bruseljski šoli svetovno priznanega dr. Therryja Hertogha sem zaključila podiplomski študij na temo hormonov in anti-age medicine. To je eno izmed področij, na katerih temelji prihodnost; ima ogromno potenciala in vsekakor odpira mnoge strokovne debate.
 
Zdravje in dobro počutje v lastnem telesu sodita med najpomembnejše stvari v življenju. Z najnovejšimi napredki sodobne medicine pa se lahko tudi staramo počasi in izgledamo lepo. To področje me še posebno zanima, zato sem se odločila, da bom svojim pacientom pomagala tudi v tej smeri. Svoje znanje sem tako dodatno izpolnjevala in ga še vedno širim tudi na področju estetske medicine.
 
Zakaj bi imeli samo lep nasmeh, če lahko sijete celostno?